Lees hier welke klusjes je in de zomer moet doen aan je woning! 

Het is zomer! Het zonnetje schijnt, de barbecue geur is door de gehele wijk te ruiken en het opblaaszwembadje staat klaar in de tuin voor een verfrissende duik! Naast het heerlijk genieten en ontspannen tijdens deze zomerweken zijn er ook een aantal belangrijke klusjes dat moet worden gedaan aan je woning. Het hangt per seizoen af welke taken het beste zijn om uit te voeren. Welke dat in de zomer zijn vertellen wij jou in deze blog!

Ga het dak op!

Zonder dak boven je hoofd kan je niet leven. Daarom is het verstandig om iedere zomer je dakpannen te checken of deze nog in goede staat zijn. Je huis krijgt door het Nederlandse regenachtige klimaat veel te verduren. Harde wind, stortbuien, wilde dieren die over de daken heen lopen er gebeurt enorm veel! Huur bijvoorbeeld een stijger zodat je veilig het dak op kan gaan om zo alles grondig te checken. Wil je graag mos verwijderen van je dakpannen? Wees bewust dat je niet te giftige schoonmaakmiddelen gebruikt die slecht zijn voor de natuur. 

Inspecteer je woning op inbraakveiligheid

De zomer is vaak voor iedereen de leukste periode in het jaar. Ook natuurlijk voor inbrekers! Dieven staan altijd op de loer. Vooral in periodes wanneer veel mensen op vakantie zijn slaan de dieven hun slag! Voer om deze reden een zeer kwalitatieve woninginspectie uit op inbraakveiligheid! Ook al denk je dat je huis veilig genoeg is, een inbreker weet altijd wel een manier te vinden om je woning in te komen. Check daarom alle raamopeningen, je houten of aluminium deuren of daar mankementen zijn die moeten worden aangepast. Ook wanneer je een garagedeur of aluminium schuifpui hebt aan je woning is het van belang grondig te checken of het makkelijk open te krijgen is voor criminelen. Tot slot zorg voor goede sloten aan je woning en vergeet niet om een inbraakstrip langs de deur te plaatsen. Gouden tip! Denk je dat je woning honderd procent inbraakproof is? Regel dan een inbraakchecker.

Edit