Zorgverzekering kiezen als ZZP’er

Zorgverzekering kiezen als ZZP’er

Langzamerhand komt het einde van het jaar weer in zicht. Dit is de tijd dat de zorgverzekeraars hun polisvoorwaarden voor het nieuwe jaar bekend maken. Wat betekent dit voor jou als ZZP’er? En waar moet je goed op letten bij het kiezen van de juiste zorgverzekering? Je leest het hier!

Het belang van een goede zorgverzekering als ZZP’er

Eén zorgverzekering is altijd belangrijk voor het geval dat er iets gebeurt. Als ZZP’er is dit helemaal het geval. Wanneer je als ZZP’er geen goede zorgverzekering hebt afgesloten en er gebeurt een ongeluk heeft dit grote gevolgen. Je bent dan wel verzekerd voor de zorgkosten, aangezien een basiszorgverzekering voor iedere inwoner van Nederland verplicht is, echter komt je inkomen stil te liggen wanneer je hierdoor niet kunt werken. Hiervoor dien je een andere verzekering af te sluiten, maar je wilt uiteraard de beste zorg krijgen zodat je snel weer aan het werk kunt.

Zo kies je de beste zorgverzekering 

Om de beste zorgverzekering voor jou te vinden zijn er aantal stappen die je moet doorlopen. Allereerst is het belangrijk om vast te stellen of je naast de basisdekking (hieronder valt zorg van de huisarts, ziekenhuis, psychiater etc.) behoefte hebt aan extra zorgverlening. Heb je bijvoorbeeld veel rugklachten of moet je vaak naar de tandarts? 

Wanneer je de zorgbehoefte in kaart hebt gebracht is het een kwestie van vergelijken en de beste zorgverzekering kiezen. Kijk hierbij altijd goed naar de voorwaarden van de verzekeraar in kwestie, de polisvoorwaarden en de kosten. Staar je nooit blind op de premie, want het afsluiten van een verzekering met een iets hogere premie tegen betere voorwaarden kan op jaarbasis zelfs geld besparen. Je kunt online eenvoudig verschillende verzekeraars en zorgverzekeringen vergelijken aan de hand van onlinevergelijkingswebsites. Zo krijg je een volledig aanbod te zien en kun je op een overzichtelijke manier gaan vergelijken. Succes!

Edit