plots alleen staande moeder

Voor ouders maar ook over ouders
Forumregels
Heb je bv. iets te vragen aan ouders in het algemeen, doe het dan hier. Ook ouders kunnen hier vragen stellen en ervaringen delen waarbij wel de rouw van hun kinderen centraal staat. De eigen rouw van ouders is hier minder op zijn plek.
Gesloten
Afke Abheeti
Berichten: 2
Lid geworden op: di 14 feb 2006, 22:00

plots alleen staande moeder

Bericht door Afke Abheeti » wo 15 feb 2006, 11:52

25 oktober j.l. is mijn man, pappa van Yara en Imke 6,5 en 5 jaar plotseling overleden aan een hersenbloeding.....sinds dien veel heel veel voelen van diepe pijn tot enorme dankbaarheid....me 1 voelen met het bestaan....
Ik voel me zo leeg maar ook zo vol, zo vol leven en soms zo bang.
Er ineens alleen voor te staan er voor de meisjes te moeten zijn steeds weer. Met mijn gemis en onzekerheid hun weer een gevoel van basis geven...hoe doe je dat?
Imke is de laatste week zo boos en alleen bij mij en bij Yara ik wil het er laten zijn maar hoe ver mag ze gaan? Ze is er een die dan alles wat bij haar in de buurt is schopt en slaat. Ik laat haar dan maar alleen.... voelt zo naar er dan niet voor haar te kunnen zijn. Als ze verdrietig is kan ik er wel voor haar zijn.
Zijn er meer die zo dat dubbele gevoel hebben van aan de ene kant zo zwaar zo moeilijk en aan de andere kant zo klopppend zo van, we hebben dit onbewust geweten........
Ik hoor graag wat...ben blij deze site gevonden te hebben.
Afke

Afke Abheeti
Berichten: 2
Lid geworden op: di 14 feb 2006, 22:00

Bericht door Afke Abheeti » do 16 feb 2006, 13:47

Dank je wel Monique,
ik dacht dat dit een forum vooral voor ouders en verzorgers was en professionele hulpverleners,ik heb deze site net ontdekt en vindt het fijn te lezen en te horen van anderen die soort gelijke dingen hebben meegemaakt. Fijn wat je schrijft en mooi dat je je ook dankbaar voelt naar je moeder. Ik ben ook dankbaar naar Carlo dat wij samen hebben mogen zijn . Het is mooi dankbaarheid te voelen maar op het moment soms ook verwarrend.
warme groet van Afke

leoniekvandermaarel
Berichten: 312
Lid geworden op: wo 23 jul 2014, 18:25
Bij mij is overleden: man

Re: plots alleen staande moeder

Bericht door leoniekvandermaarel » do 16 feb 2006, 20:33

Beste Afke,

Wat maakt dat je er wel kan zijn voor je dochter als ze verdrietig is, maar niet als ze boos is? Wat raakt boosheid in jouzelf???

Voor kinderen is het heel normaal hun verdriet in boosheid te uiten. helaas wordt boosheid bijna nooit geaccepteerd en willen we het er niet laten zijn. Terwijl onder die boosheid juist het verdriet zit. Ze zijn ook boos omdat ze het niet snappen. Ze zijn nog erg jong. Waar is papa nou? Waarom komt hij niet terug? Waarom is mama zo verdrietig? Waarom is mijn leven niet meer zoals het was?

Je vraagt hoe ver mag ze hier in gaan? In ieder geval zo ver als jij kunt toestaan. Jouw grenzen zijn niet mijn grenzen. Kijk wat jij 'normaal' en 'acceptabel' vindt. Een grens zou in ieder geval kunnen zijn dat ze niet anderen pijn mag doen en niet zichzelf. Maar jij moet het zelf bepalen.
Ik kan alleen maar zeggen dat een uiting van boosheid heel normaal is. Het is een emotie.
Oktober is nog heel recent en je dochters zijn nog erg jong. Dat maakt het allemaal wat gecompliceerder!
Schrijf vooral je vragen hier op het forum op. Je krijgt vast antwoord!
Succes,
Leoniek

Gebruikersavatar
bianka
Berichten: 3
Lid geworden op: wo 10 jan 2007, 15:00
Bij mij is overleden: man grootste liefde en papa van declan

plots alleenstaande moeder

Bericht door bianka » do 11 jan 2007, 18:39

hoi, ik ben ook plotseling alleenstaande moeder geworden, ik zag wel aankomen dat mijn man het niet zou redden, maar dat het zo snel zou gaan? op mijn zwerftocht op deze site kwam ik je berichtje tegen en moest even reageren.het valt niet mee om ineens alleen de zorg voor een kind te hebben,zeker als het zo onverwacht is. ik herken veel van je dochters gedrag bij mijn zoontje van 3. de boosheid, het slaan,niet naar mij hoor, maar knuffels en ander speelgoed moet het ontgelden. net als jij vind ik het moeilijk om "er niet te kunnen zijn "voor je kind, toch vind ik dat je "er wel bent". geef je kind de ruimte, ze mag boos en verdrietig zijn en troost haar als dat nodig is. als een kind "zich begrepen voelt" door mama, dan ben je er voor je kinderen. ook als je dat zelf niet zo voelt. heel veel sterkte en ik vind dat elke moeder die goed op haar kinderen let en inspeelt op gevoellens van de kinderen,een goede moeder is.er plotseling alleen voor staan is moeilijk en alles heeft tijd nodig,soms duurt het heel lang. bianka
na 16 jaar samen en een zoontje van 3,is mijn leven veranderd na de bizarre ziekte en het overlijden van mijn grootste liefde.

WildRose
Berichten: 8
Lid geworden op: di 19 dec 2006, 22:00

Bericht door WildRose » vr 12 jan 2007, 12:46

Ik wil je heel veel sterkte wensen in deze rottijd.
Ik hoop voor jou en je meiden dat jullie het zonnetje snel weer wat vaker zien schijnen!

Gesloten