waarom voelt alles weer ellendig

Voor ouders maar ook over ouders
Forumregels
Heb je bv. iets te vragen aan ouders in het algemeen, doe het dan hier. Ook ouders kunnen hier vragen stellen en ervaringen delen waarbij wel de rouw van hun kinderen centraal staat. De eigen rouw van ouders is hier minder op zijn plek.
Gesloten
Lambert
Berichten: 9
Lid geworden op: ma 26 dec 2005, 00:26

waarom voelt alles weer ellendig

Bericht door Lambert » za 09 sep 2006, 22:19

Sinds een paar dagen voelt alles weer heel erg ongemakkelijk.
Hoe komt dit?
Het leek erop alsof alles, nu de vakantie weer voorbij is en alles weer zijn ritme heeft, dat het weer makkelijker ging als tijdens de vakantie.
Huilbuien van mij die ik al in geen maanden meer heb gehad. voeren de boventoon, kan ook alleen maar denken aan mijn lief die op 2-2-05 plots aan een hersenbloeding overleed. Voel me erg onbehaaglijk wat weer zijn weerslag heeft op onze kinderen van 13-10-8 jaar.
Is het misschien de drukte van de start van het nieuwe schoolseizoen met alle info avonden ook nog die van de vereniging.
Is het omdat onze zoon van 10 zo bang was voor het plaatsen van zijn buiten boord beugel, en ik hem niet gesust kreeg.
Is het omdat de oudste dochter zich weer wat meer tegen me afzet, doordat ze volop aan het puberen is.
Is het door de jongste dochter die af en toe zo fel reageert en in die dingen zoveel gelijkenissen van haar moeder heeft.
Of misschien wel een combinatie van alles wat ik hier net beschrijf.
Waarschijnlijk is het gewoon weer een periode in ons proces waar we toch weer gewoon door heen moeten, maar die nu ozo pijnlijk zijn.
Of zou het toch nog ergens anders aan liggen?
Weten jullie dan ook waaraan?

Groetjes Lambert.

anna maria
Was forum professional
Berichten: 218
Lid geworden op: zo 08 feb 2004, 18:18

Bericht door anna maria » ma 11 sep 2006, 21:28

Beste Lambert,

Ik denk dat het antwoord inderdaad al besloten ligt in je eigen verhaal en dat geeft ook tegelijk weer hoe belangrijk het is om je gevoelens en vragen aan het papier toe te vertrouwen. Al schrijvend komen zo de gedachten naar buiten en zie je, als het zo achter elkaar wordt opgesomd, hoeveel het is bij elkaar. En merk je ook wat een veelheid aan emoties je tegenkomt in relatie tot je kinderen.
Juist na een schoolvakantie, als alles weer gewoon lijkt te gaan en voor je gevoel zou moeten gaan word je geconfrontateerd met het feit dat het helemaal niet meer gewoon is. Juist op een moment dat je er niet meer zo op bedacht bent overvalt het je ineens. En daarbij is een nieuw schooljaar toch voor kinderen ook weer spannend, dus ook dat komt er nog eens bij.
En soms krijg je niet helemaal het antwoord te pakken op de vraag 'waarom nu ineens weer dat verdriet', maar je hebt het er op dat moment wel mee te doen en ondertussen alles te blijven regelen,opvoeden, uitvoeren van eigen werkzaamheden, enz.
Men spreekt ook wel van golfbewegingen en zo gaat het ook in een rouwproces. Zo lijkt het verdriet een tijdje wat minder heftig of op de voorgrond en dan ineens is het er weer in alle hevigheid. Misschien is wel het allerbelangrijkste om er niet tegen te vechten, maar vooral te delen met anderen en/of het op te schrijven Met andere woorden: aandacht geven aan je verdriet. Tijd nemen, naast alles wat er ook van je wordt gevraagd, om erbij stil te staan. En dit geldt ook voor alles wat je ontmoet in het contact met je kinderen , bij hen en bij jezelf, omtrent het verlies van hun moeder. Naast de aandacht voor alles wat hoort bij het opgroeien, in welke leeftijdsfase ze ook zijn. Waarbij het niet altijd zo makkelijk is te onderscheiden wat hoort bij het rouwgedrag en wat bij bijvoorbeeld de puberteit. Een hele verantwoordelijkheid om hier als ouder alleen zorg voor te dragen, terwijl je ondertussen ook nog zo in beslag wordt genomen door je eigen missen en je bij tijden overstroomt van verdriet.
Tot slot vroeg ik me af of er binnenkort ook een bijzondere dag is, de verjaardag van je vrouw bijvoorbeeld, want dat kan soms ( en vaak achteraf) een verklaring geven voor een van tevoren onbegrepen spanning.

Veel sterkte,
Anna Maria

Lambert
Berichten: 9
Lid geworden op: ma 26 dec 2005, 00:26

Bericht door Lambert » wo 13 sep 2006, 14:51

Hoi AnneMaria,
Nee momenteel zijn er geen bijzondere dagen onderweg, of eigenlijk wel bedenk ik nu vrijdag 15-9 is de verjaardag van mijn schoonmoeder die aan een hersenbloeding overleed toen Merian 38-weken zwanger was van de jongste.
Afgelopen maandag heb ik alle medicijnen die nog in huis waren van mijn vrouw in een tas gedaan en naar mijn broer gebracht. Ik weet alleen niet hoe ik hier ben aangekomen echt een stukje kwijt helemaal weg, GGZ weer ingeschakeld en kijken wat zij voor mij kunnen beteken. Ik weet het gewoon even niet meer.
Lambert.

anna maria
Was forum professional
Berichten: 218
Lid geworden op: zo 08 feb 2004, 18:18

Bericht door anna maria » do 14 sep 2006, 11:55

Dag Lambert,

Goed dat je zo'n stap hebt gezet richting hulpverlening, want je kan het niet altijd alleen doen en moeten willen doen. Voor jezelf en voor je kinderen kan het heel belangrijk zijn dat je met alle wanhoop en verwarring in jezelf en daarnaast ook nog de opvoedingsvragen enz. vraagt om coaching en ondersteuning vanuit de professionele hoek.

Alle goeds,
Anna Maria

Gesloten