De drempel is te hoog

Voor ouders maar ook over ouders
Forumregels
Heb je bv. iets te vragen aan ouders in het algemeen, doe het dan hier. Ook ouders kunnen hier vragen stellen en ervaringen delen waarbij wel de rouw van hun kinderen centraal staat. De eigen rouw van ouders is hier minder op zijn plek.
Gesloten
Fran
Berichten: 73
Lid geworden op: wo 28 jun 2006, 20:02
Bij mij is overleden: mensen die ik liefheb...

De drempel is te hoog

Bericht door Fran » do 16 nov 2006, 00:36

Hallo,

Hier Fran, ik ben sinds enkele maanden actief lid van dit forum. Mijn beide ouders zijn overleden en, om eerlijk te zijn, in momenten gaat het niet zo goed met mij. Soms ben ik vrolijk en geniet ik, andere momenten huil ik om de kleinste dingen en gaat het niet...
Ik wil al enkele weken de stap zetten naar professionele hulp, maar de drempel is me te hoog. Ik heb al via mail contact op genomen met een rouwtherapeute en zij stelt voor telefonisch contact op te nemen zodat we een eerste afspraak kunnen maken en in een persoonlijk gesprek kunnen beslissen welke hulp ik het beste kan gebruiken.
Wel nu, ik heb al enkele keren de telefoon genomen, maar ik durf dus echt niet bellen. Ik voel me daar heel onnozel bij, want ik weet dat het mij waarschijnlijk zou helpen...
Door reacties van jullie kan de drempel misschien wat lager worden, ik moet echt wel iets doen, want het is heel lastig leven, zowel voor mij als voor de mensen rond me, met zo een wisselende emotionele toestand...

FrAn*
Als je van een bloem houdt die op een ster woont, zie je de hele hemel bloeien...

pia
Berichten: 231
Lid geworden op: do 14 jul 2005, 13:13
Bij mij is overleden: mijn moeder en mijn vader

Bericht door pia » do 16 nov 2006, 10:46

Hey,
ik durf ook nooit te bellen :sad: ! ik heb al proffesionele hulp gehad maar voor mij werkte het niet. ik kan niet zo goed met iemand praten die het niet begrijpt. zij was dan ook geen rouwspecialiste!
als ik moest kiezen zou ik het wel doen als ik jou was. ze weet er veel over en je kan met haar over van alles hebben. zelf hoefde ik ook niet over de rouw te praten of over mijn ouders. je bent tot niks verplicht!
daarom is het fijn. je kan over alles praten je kan je hart luchten. zelf zou ik ook liever een rouwdeskundige hebben maar nu heb ik het forum en daar ben ik ook nog wel even blij mee!
ik zou gewoon bellen als ik jou was. het is best eng ik weet het maarja het is wel beter voor je! en helemaal als je een beetje gewend bent!! Maar je moet het alleen doen als jij er klaar voor bent. als je het nog niet zeker weet denk er dan wel even goed over. want het is wel zwaar..
ik voel me ook vaak heeel vrolijk maar dat ik mijn masker ofzo..want niet iedereen hoeft te weten dat mijn ouders dood zijn!
zelf heb ik het het moeilijkste om alles zo alleen te doen! je kan niet ff advies aan je ouders vragen dat is wel erg kut vind ik zelf!!
je kan altijd pben ofzo..
kuskus pia
Afbeelding

HET IS KLOTE OM ZO ALLEEN TE ZIJN

wijabele
Berichten: 2
Lid geworden op: wo 29 nov 2006, 22:46

gewoon bellen

Bericht door wijabele » vr 01 dec 2006, 19:15

Hallo ik zou maar gewoon bellen als ik jouw was. Je zegt zelf dat het waarschijnlijk best goed voor je is. En je kan toch gewoon zeggen tegen die rouwtherapeut dat je het eng vind. Ik denk dat die dat helemaal niet erg zal vinden, juist alleen maar eerlijk. Groetjes en veel succes.

diane
Berichten: 2
Lid geworden op: vr 01 sep 2006, 14:10

drempel te hoog

Bericht door diane » ma 04 dec 2006, 11:14

hoi, ik wil even reageren op je berichtje.
ik denk namelijk dat het heel erg goed is om hulp te zoeken, en daar moet je niet te snel mee wachten.
ik heb mijn moeder verloren, nu bijna 4 maanden geleden, door een verscrikkelijk ongeluk met de fiets.
mijn verhaal staat hier ook op, omdat mijn jongste dochter het daar heel moeilijk mee had.
ik heb via een vriendin een adres gekregen van iemand die ook helpt bij rouwverwerking.
maar dan niet door alleen maar te praten, ook door andere dingen.
die persoon geeft namelijk psycho energetische begeleiding.
en ik ben daar op af gestapt en vond het echt geweldig
ze praat eerst veel met je, en dan mag je als je dat wilt op een behandeltafel plaatsnemen en gaat ze je ook energetisch voelen, terwijl jij heel erg ontspannen daar ligt en je op bepaalde dingen of mensen moet concentreren.
zo heeft zij mij heel erg geholpen om mijn emoties te laten komen, omdat ik die onbewust vasthield.
als je hier meer over wilt weten hoor ik het wel, je mag alles vragen.
maar ik denk wel dat je hulp moet zoeken, ik heb het ook gedaan, en ben er nog lang niet, maar het is echt een stap in de goede richting!
heel veel sterkte, liefs diane.

Gesloten