Onderzoek naar ervaringen van broers en zussen die een broer of zus hebben verloren

Over hulpverlening en voor de hulpverleners
Forumregels
Voor je ervaringen met hulpverleners als rouw professionals, psychologen, pedagogen, slachtofferhulp enz. Hulpverleners zelf zijn ook welkom op dit forum.
Plaats reactie
kimbeets
Berichten: 2
Lid geworden op: do 01 feb 2018, 19:56
Bij mij is overleden: doelgroep broer/zus

Onderzoek naar ervaringen van broers en zussen die een broer of zus hebben verloren

Bericht door kimbeets » do 01 feb 2018, 19:59

Hallo Iedereen,

Ik zal mijzelf even voorstellen.
Ik ben Kim Beets 20 jaar oud en zit nu in mijn 4e jaar van mijn hbo-opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening op Avans Hogeschool in Den Bosch. Ik ben in augustus gestart met mijn Minor rouw en verliesverwerking op Utrecht Hogeschool. Vanaf januari 2018 ga ik beginnen met mijn afstudeeronderzoek.

Mijn idee is om te gaan onderzoeken hoe overgebleven brusjes (broertjes en zusjes) tussen de 8 en 12 jaar, verlieservaringen ervaren bij het verliezen van een broertje of zusje. Daarin wil ik gaan kijken naar wat hun ervaringen zijn, wat hebben zij nodig en wat zouden zij willen. Op basis daarvan wil ik een spel creëren om met de achtergebleven brusjes in gesprek te gaan met professionals. Dit spel is gecreëerd op basis van de behoeftes van de brusjes die ik heb onderzocht. Met dit spel wil ik het verlies voor de brusjes begrijpelijker en bespreekbaar maken.

Voor mijn onderzoek ben ik opzoek naar ervaringsdeskundige die op jonge leeftijd ook te maken hebben gehad met het verliezen van een broer of zus (+/- tussen 8 en 12 jaar oud, hoeft niet exact), en bereid zijn hier hun ervaringen over te delen. Ik ben mij er van bewust dat de lading van dit onderwerp hoog kan zijn, en daarom zal ik daar ook respectvol mee omgaan en u de grenzen laten aangeven.

Mocht je nog vragen hebben of kunt u mij hiermee verder helpen?
Neem dan contact met mij op via mijn emailadres: kbeets@avans.nl

Vriendelijke groet,
Kim Beets

Plaats reactie