Koninginnekinderen helpen Achter de Regenboog

Sinds 2011 werkt Stichting Achter de Regenboog samen met de Stichting Koningskinderen - voorheen Stichting Koninginnekinderen genaamd. Deze stichting organiseert ieder jaar op koningsdag een kindervrijmarkt in Park Lepelenburg. Initiatiefnemer Cees van de Vegt roept kinderen op hun spulletjes te verkopen en kunsten te vertonen en nodigt hen uit een deel van het opgehaalde geld in spaarpotten voor Achter de Regenboog en enkele andere goede doelen te doen. Aan het eind van de dag worden laten alle deelnemers 'berichten' op naar de hemel, voor de dierbaren van alle kinderen die een vader, moeder, broer, zus of ander dierbaar iemand hebben verloren.

Op de kindervrijmarkt in Utrecht verkochten Lykel en André in 2013 hun spullen voor stichting Achter de Regenboog. Deze video laat hun voorbereidingen zien en vertelt en passant wat Achter de Regenboog precies doet.

Koninginnekinderen_helpen_Achter_de_Regenboog

Met medewerking van:

Lykel, André, Laura, Madeleine en Tyche
Brechtje Boeke & Yolant Vermeulen (script)
JVtv, Ilona Jens (producent)
Inge Ramlal (camera & video)
Lohstana David (muziek)

De samenwerking met de Stichting Koningskinderen is met de landelijke Stichting Achter de Regenboog: alle regio's profiteren van de opbrengst. We hebben ervoor gekozen dit goede doel te noemen op de Regio West website omdat deze activiteit binnen onze regio plaatsvindt en omdat we het heel bijzonder vinden dat kinderen zelf proberen geld in te zamelen voor Achter de Regenboog.