Film impressie

Het kinderweekend is de meest aansprekende en meest indrukwekkende activiteit van Regio West. Het doel van deze weekenden is dat kinderen echt met elkaar in contact komen en van elkaar ontdekken hoe zij omgaan met hun verlies. Tegelijkertijd realiseert bijna ieder kind zich dan dat het niet de enige is met zo'n groot verlies en dat het goed is hierover te delen. Onze vrijwilligers werken volgens een vast draaiboek waardoor ieder weekend qua programma gelijk is. Als regio zijn we daarnaast heel verheugd dat we een aantal vrijwilligers hebben die als kind mee zijn geweest met het kinderweekend.

Stichting Achter de Regenboog organiseert al meer dan 20 jaar kinderweekenden. Zowel de deelnemers als de vrijwilligers vertellen graag enthousiaste verhalen over het kinderweekend. Deze verhalen prikkelen de nieuwsgierigheid van menig toehoorder. Ondanks alle verhalen en de vele foto's blijkt het vrijwel onmogelijk de sfeer en intensiteit van het kinderweekend goed over te brengen. Met deze film proberen we wat meer te laten zien van het kinderweekend. Vragen of opmerkingen mogen altijd worden gesteld op ons forum.

Kinderweekendfilm


Deze film is belangeloos gerealiseerd door JVtv. De opnames vonden plaats tijdens het kinderweekend in 2010.In 2010 vroeg Ilona Jens, producer bij JVtv, of zij iets zouden kunnen betekenen voor Achter de Regenboog. JVtv maakt bekende kinderprogramma's als Hoelahoep en Prof. Dr. Testkees. Het idee werd geopperd om een impressie te maken van een kinderweekend, niet nagespeeld maar echt. Alle deelnemers, ouders en vrijwilligers stemden in met dit idee.

Tijdens het weekend makate het filmteam zich bijna onzichtbaar in het weekend. Na bijvoorbeeld de kaarsenceremonie merkten meerdere kinderen achteraf verrast op "hee, zijn jullie hier ook?". Op de terugkomdag was de première van de film een feit en ging iedereen accoord met publicatie. Na de terugkomdag is de film op Internet en op deze website gepubliceerd. 

De film kan in HD kwaliteit worden gepresenteerd bij fondsenwervingsavonden en andere activiteiten door onze medewerkers waarbij zij ook vragen kunnen beantwoorden en dieper in kunnen gaan op kind & rouw in het algemeen en het kinderweekend in het bijzonder.

Wij blijven zeer terughoudend in het mee laten gaan van niet-getrainde mensen.