Informatie en Advieslijn

Voor al uw vragen over kind en rouw, voor doorverwijzingen en voor informatie over Stichting Achter de Regenboog kunt u terecht bij de landelijke Informatie & Advieslijn van Achter de Regenboog, 0900 - 233 41 41 (gratis). Deze lijn is buiten de schoolvakanties iedere werkdag open van 9:00 - 11:00. Tijdens de schoolvakanties is de advieslijn beperkter bereikbaar. U kunt ook bij deze advieslijn terecht wanneer u praktische ondersteuning zoekt op bv. scholen, sportverenigingen of voor bv. verzorging van stands of lezingen.
 
Via de hulplijn krijgt u vrijwilligers van Achter de Regenboog aan de telefoon. Zij worden ondersteund door professionele rouwtherapeuten. Alle medewerkers van de hulplijn zijn getraind en geschikt bevonden door de aan Achter de Regenboog gelieerde Maatschap van Rouwtherapeuten. Veel medewerkers hebben een of meerdere kinderweekenden of gezinsweekenden meegemaakt als vrijwilliger.
 
Deze telefonische hulplijn is gestart door de oprichtster van de stichting, Karaleela Oderkerk. De lijn werd vanuit haar huis gevoerd. Al snel kreeg ze hierbij hulp van Ineke van Essen - schrijfster van het boek "Ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan je denk". Tegenwoordig wordt de telefoonlijn verzorgd door een grote groep vrijwilligers.
 
Informatie & Advieslijn 0900- 233 41 41 (15 cpm)
 
Zie hieronder onze vrijwilligers die u mogelijk aan de telefoon krijgent (foto april 2013):