Hoe bespaar je energie in jouw woning?

Hoe bespaar je energie in jouw woning?

Steeds meer mensen besparen energie in de woning. Maar hoe bespaar je energie en doe jij dit al?

Doe het zelf

Er zijn heel veel manieren om energie te besparen. Veel van deze manieren kun je zelf uitvoeren. Zo is het altijd belangrijk om de verwarming niet aan te laten staan in ruimtes die je niet gebruikt, dit kost je onnodige energie. Welke tip niet iedereen weet, maar wel goed is, is het ontdooien van de vriezer. Ook zorgt het plaatsen van ledlampen in jouw woning voor energiebesparing. Als laatste kun je gebruik maken van een tochtstrip, dit houdt de tocht tegen van buiten.

Daarnaast is het ook belangrijk om de ramen en deuren altijd goed te sluiten als het bijvoorbeeld al avond is. Hiermee bespaar je energie op een manier waar je weinig tot geen moeite voor hoeft te doen. 

Investering

Er zijn ook een paar maatregelen die je kunt nemen die wel wat geld kosten. Zo kun je bijvoorbeeld dikkere gordijnen ophangen, hierdoor houd je de warmte binnen in de woning. Ook is het goed om de cv-ketel eens in de zoveel tijd te vervangen. Ga dan voor een cv-ketel die energiezuinig werkt. Ook moet je ervoor zorgen dat de warmte binnen in het huis blijft, dit kan door folie achter de radiatoren te plaatsen. 

Een iets grotere investering is het plaatsen van zonnepanelen. Op deze manier werk je met zonne-energie. Dit is een hele goede manier van energie besparen op langer termijn. Ook is dubbel glas goed voor de woning, hierdoor gaat er minder warmte naar buiten toe.

Edit