Waarom kiezen voor vouwgordijnen?

Vouwgordijnen zorgen voor een fijne huiselijke sfeer thuis zodat je je lekker kan terugtrekken. Bovendien zijn de vouwgordijnen makkelijk te bedienen en gaan ze niet snel kapot. Ze worden gemaakt van dezelfde stof als gordijnen en in combinatie met baleinen. In de gordijnen zijn horizontale tunnels bevestigd, daardoorheen lopen de baleinen. Het gordijn behoudt zo zijn vorm en blijft dus op de juiste plek hangen. Het vouwgordijn zit aan de bovenkant vast en valt trapsgewijs naar beneden. De combinaties met vouwgordijnen zijn oneindig en dus geschikt voor iedereen.  

De isolerende werking van een vouwgordijn 

De meeste gordijnen hebben een isolerende werking maar vaak zijn de gordijnen niet op de juiste plek bevestigd voor de beste isolerende werking. Normale gordijnen hangen vaak voor de verwarming, de warmte blijft zo tussen het gordijn en de muur of raam hangen. Dat is dus verspilde warmte. Bij vouwgordijnen heb je de keuze om het gordijn tot de verwarming te laten zakken, de verwarming blijft daardoor vrij en benut je de warmte van de verwarming stukken beter.  

Het praktische voordeel 

Vouwgordijnen zijn vrijwel de makkelijkste en meest praktische gordijnen. De stof van de vouwgordijnen is bijna altijd te wassen en dus makkelijk schoon te maken. Wanneer je kiest voor jaloezieën moet je er rekening mee houden dat je die wel wekelijks kan afstoffen, wel makkelijk schoon te houden maar te veel werk. De bediening van een vouwgordijn is stevig en simpel. Wanneer de zon in je kamer schijnt kan je de vouwgordijnen als een zonnescherm gebruiken, zo kan je nog wel genieten van het uitzicht naar buiten maar zonder irritante zonnestralen.  

Kortom, een vouwgordijn is een stijlvolle keuze geschikt voor iedereen. Het past bij vrijwel elk interieur en heeft meerdere functies. In koude kamers kan je met vouwgordijnen de kamer zo warme mogelijk houden door het gordijn tot de verwarming te laten zakken.  

Edit